Araba Cam Filmi Ruhsata İşletme
Araba Cam Filmi Ruhsata İşletme İşlemi Nasıl Yapılır
Trafikte seyir halinde olan binlerce araç, yolcu ve yayayı korumak, trafik akışının güvenli ilerlemesini sağlamak amacıyla devlet tarafından bir takım tedbirler alınmaktadır. Trafik güvenliğini tehlikeye atacak durumların önlenmesi için de bazı durumlarda bir takım caydırıcı cezalar uygulanmaktadır. Sürücüler arabada cam filmi uygulamasının yasak olup olmadığı, ruhsata işlenip işlenmeyeceği konusunda da tereddüte düşmektedir. Cam filmlerinin can güvenliği açısından ve konfor açısından faydaları bulunduğu için araç sahipleri bu ürünü araçlarına takmak istemektedir.
Cam Filminim Faydaları Nelerdir?
Cam filmlerinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
·Aracın içerisine yoğun ışık ve güneş ışığının girmesini engelleyerek cilt ve göz sağlığınızın korunmasına yardımcı olmaktadır.
·Cam film çekili olan araçlarda dışarıyı görebilirsiniz ancak dışarıdan aracın içerisi net görülmemektedir.
·Araca dışardan girebilecek yüksek ısıyı önler ve iç ısının düşük kalmasını sağlar. Dışarıdan gelen soğuk ya da sıcak havayı kestiği için klima kullanımına gerek kalmaz ve bu da yakıttan tasarruf etmenizi sağlar.
·Her hangi bir durumda kırılan ya da parçalanan camların dağılmasını engeller yani bütünlüğünü korur. Böylece camın patlaması engellendiği için, camların dağılması sonucu oluşabilecek tehlikenin de önüne geçilmiş olur.
Bu şekilde, birçok faydası olan cam filminin araç içi görünüşü engellediği için devlet tarafından bir takım düzenlemelerle kullanımına izin verilmektedir. Çünkü özellikle terörist eylemlerin ve kötü niyetli kullanımın önüne geçmek amacıyla bir takım şartlar getirilerek kullanımına izin verilmektedir.
Cam Filmi Ruhsata İşlenir mi?
Sonradan takılan cam filmler ruhsata işlenmemektedir. Sadece fabrika çıkışlı cam filmler ruhsata işlenmektedir.
Cam film uygulaması kullanımına bir takım şartlar koyularak izin verilmektedir. Burada amaç araç içi görünümünü çok fazla kapatarak, bunun kötü niyetli kullanımının önüne geçmektir.
Araç içerisini hiç görünemeyecek derecede kapatan 3 ve 4 numara cam filmi kullanımı yasaktır. Cam film kullanmak istiyorsanız ve ceza almak istemiyorsanız bir takım kurallara dikkat etmelisiniz.
Hangi Cam Filmler Yasak Değil
- ·Cam Film üreticisinin, Araç İmal Tadil ve Montaj Yönetmeliği (AITM) onaylı olması gerekmektedir.
- ·Aracın ön camında cam film olması yasaktır.
- ·Cam filmin camın iç kısmına uygulanması gerekmektedir.
- ·Cam dıştan 100’de 15’ten fazla ışık yansıtmamalıdır.
- ·Cam film kalınlığı 80 um üzerinde olmamalıdır.
- ·Cam filmlerin, yüzde 98 UV korumalı olması gerekmektedir.
- ·Arka görüş alanına uygulanan cam filmler en az 100’de 20 ışık geçirebilmelidir.
- ·Çam film çekilecek aracın sağ ve sol tarafın da arka görüş sistemi bulunmalıdır.
- ·Cam filme kullanılan malzeme kesinlikle PVC olmamalıdır.
- ·Çam film uygulanırken kullanılan yapıştırıcı akrilik içerikli olmamalıdır.
Yasak Olan Cam Filmler
Yönetmeliğin izin verdiği cam filmler 1 (100’de 85) ve 2 (100’de 70) numaralı cam filmlerdir. 3 ve 4 numaralı cam filmler yasaktır ve ceza kapsamına girmektedir. Yönetmeliğin koyduğu şartlara uyulmadan kullanılan cam filmlerin cezası ise 288 TL'dir. Cam film kullanmak istiyorsanız ve mağduriyet yaşamak istemiyorsanız mevzuatlara uygun çalışan bir firma ile iletişime geçmelisiniz.